Başarabilirsin

 

 

 

İstediğin her şeyi gerçekleştirebilirsin. Sana garanti veriyorum ki yaşamında istediğin her şeyi gerçekleştirebilirsin. Sini bundan hiç bir kişi, koşul ve ortam alıkoyamaz. Sana her şeyi başarabileceğin bir formül vereceğim, bunu uygula daha sonra çalışıp çalışmadığını anlatırsın. Bu inanılması gereken bir şey değil uygulanması gereken bir yoldur. Yap kazanacaksın, istediğin her şey yerine gelecek, ne istiyorsan o olacak. 

Birinci adım: Sen tam olarak ne istiyorsun? Bir kağıt kalem al ve istediklerini yaz. Zihninde tamamıyla netleşmeli istediklerin, hiç bir şüphe kalmamalı. “Ben tam olarak ne istiyorum” diye sor kendine ve cevabı hızla verip çıkma işin içinden, bırak cevap kendisini koysun ortaya. Amaçlarını en geniş şekilde yaz. 

İkinci adım: İnançlarını oluştur. İsteklerinizi destekleyen inançlar oluştur, aynı zamanda da bu amaçlarına karşı olan eski inançlarını temizleyip at. Örneğin başarılı bir iş kurmak amacındasin, ama zenğinliğin kötü olduğuna dair inançların var.. bu durumda başarılı olman mümkün olabilir mi? Ne kadar uğraşsanda olumsuz inançlar yükselmeni engelleyecektir.

Biliçaltını seni destekleyen inançlarla doldurmalisin. İstediklerinin gerçekleşmiş olduğunu düşün, bunun coşkusu ile titre. Hayalinde başarıyı canlı resimlerle gör, sesleri duy, kokuları al, tamamıyla hisset.

Üçüncü adım: Esnek ol ve kendini geliştirmeyi sürdür. Başarılı bir iş kurmak amacındaysin. Orneğin bilgisayar teknolojileri üzerine bir iş kuruyorsun; bu alanda ki gelişmeleri iyi takip etmeli, pazarda neler olup bittiğini bilmeli, konuyla ilgili insanlarla tanışıp çevre edinmeli ve gerekiyorsa ani değişikliklere hazır olmalısın. Piyasa kötü diye kendini piyasaya değil, piyasayı kendine uyduracak girişimleri hızla bulup hayata koyacak esnekliğe sahip olman gerekiyor. Yaşamda esnek olmayan her şey kırılır.

Diğer önemli nokta da kendinizi geliştirmeyi bırakmaman. Zavallı kafası taşıyan birinin büyük bir sanatçı, büyük bir iş adamı, büyük bir müzisyen, büyük bir yazar olabilmesi mümkün mü? Her şey zihinde başlar. Olmasını istediğin şey ilk önce zihninde olmalıdır. Zihnini değiştirdiğinde hayatın değişir. O halde amaçlarına yönelik bir zihne sahip olmalı, yaşamdan her gün bir şey öğrenmeyi bırakmamalısın. “Hep istiyorum ama hiç bir şey olduğu yok” diyen bir çok insan biliyorum. Ve onlarla biraz konuşupta bir kaç soru sorduğumda ne istediklerini gerçekten bilmediklerini görüyorum. Ardından buna kendileri de şaşırıyorlar. Gerçekten bu zamana kadar başardığın her şey zihninde şüphe etmeyecek şekilde inandığın, başaracağından emin olup gerçekten istediğiniz şeylerdir. Senin hic inanmadığın bir şeyi başardığın oldu mu?

Ne istediğini bilmek başarının ilk adımıdır. Sen bu yaşamdan ne istiyorsun? Yasam oyuncularI yaşamdan ne istediğini bilen, ne yapıyorsa bilinçli yapan, başarıyı şimdiden yaşayan bireylerdir.

Yasam seyircileri ne istediklerini bilmeyen, kararsızlık içinde bir oyana bir buyana savrulan, umutsuzluk ve karamsarlık yayan bireylerdir. Herkes, “ben yaşamdan ne istiyorum” sorusunu sorarak ve ne istediğini tespit edip harekete geçerek hemen oyunculaşabilir.

Muhakkak rastlamışsındır: Bakkala küçük bir çocuk girer, bakkal amca ona ne istediğini sorar. Çocuk utanır, sıkılır, raflarda cikolatalara, gofretlere bakar ama bir türlü bilemez ne istediğini. Bakkal amca saymaya başlar neler verebileceğini. O kararsızdır. Bakkal amca saymaktan sıkılır, oflamaya başlar…

Bir bakkal amcadır yaşam. Biz ondan ne istiyorsak onu verir bize. Aslında bu zamana kadar iyi ya da kötü ne yaşamışsak hepsi de bilincli ya da bilincsiz olarak bakkal amcadan istediklerimizdir. O halde ondan ne istedigimizi bilmemiz gerekir.

Sen ne istiyorsun? Bu bakkal amcada aklına gelebilecek her şey var. İyi de var, kötü de, mutluluk da var acı da, zevk de var hüzün de, sevgi de var güzellikte; hadi seç bakalım.

Ne versin sana bakkal amcan?

One Comment “Başarabilirsin”

  1. hkki Says:

    ilginç bir yazı. Çekim yasası dedikleri gibi.
    🙂


Yorum bırakın